Kategorie

Producenci

eBiuletyn-Newsletter

Olejek makadamia Powiększ do pełnego rozmiaru

Olejek makadamia

30-009

17,30 zł

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punkty/ów lojalnościowe/ych. Twój koszyk wyniesie 3 punkty/ów który/e, może/gą być zamienione na bon o wartości 0,30 zł.


Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również ...

Przez tysiąclecia australijscy Aborygeni spożywali orzechy wiecznie zielonego drzewa o nazwie makadamia, ze względu na ich walory odżywcze i prozdrowotne. Dziś olejek z makadamii jest ceniony i wykorzystywany również w kosmetyce.  Olejek makadamia jest uzyskiwany z miąższu orzecha australijskiego. Zalicza się do grupy olejków o budowie najbliższej strukturze ludzkiej skóry. W około 85% zawiera kwasy tłuszczowe, zaś około 20% jego składu stanowią trój glicerydy kwasu palmitynowego typu Omega 7, o silnych właściwościach antyutleniających i chroniących błonę komórkową. Kwas palmitynowy jest zawarty w skórze, ale jego ilość zmniejsza się wraz z wiekiem.

Olejek z makadamii ma zbawienny wpływ na spowalnianie procesu starzenia skóry, dzięki swoim właściwościom nawilżającym i zmiękczającym jest idealny dla skóry suchej i starzejącej się. Pomaga cerze zachować gładkość i świeży, zdrowy wygląd. Olejek z makadamii jest łatwo absorbowany, przez co określa się go również mianem „znikającego olejku”. Jest hipoalergiczny, ma doskonały wpływ na skórę wrażliwą i jest idealny do masażu w czasie ciąży. Zapobiega powstawaniu i redukuje rozstępy. Może być stosowany również u niemowląt i dzieci. Łagodzi i goi poparzenia słoneczne, blizny i rany. Olejek z makadamii pomaga utrzymać długotrwałe nawilżenie skóry. Uniwersalne właściwości tego olejku są potwierdzone wieloma niezależnymi badaniami naukowymi. Stosuje się go w produkcji wielu rodzajów kosmetyków: mleczek do ciała, kremów, żeli i olejków dla dzieci.

Zastosowanie:

  • jako krem - do aplikacji bezpośrednio na twarz i ciało;
  • do pielęgnacji skóry niemowląt i dzieci;
  • jako dodatek do kremów, balsamów i maseczek kosmetycznych;
  • jako dodatek do kąpieli;
  • przeciw rozstępom – także w czasie ciąży;
  • do masażu ciała.


Pojemność: 30 ml.

Skład: czysty olejek z orzechów makadamii (makadamia ternifolia seed oil), naturalny wyciąg z rozmarynu jako konserwant (rosmarinus officinalis extract).

Uwaga: Olejek jest produktem w pełni naturalnym. Zawiera wyłącznie naturalne antyoksydanty i konserwanty. Kosmetyk należy zużyć maksymalnie do 3 miesięcy od dnia otwarcia butelki.

Napisz swoją recenzję

Olejek makadamia

Olejek makadamia

Napisz swoją recenzję

Szukaj