Kategorie

Producenci

eBiuletyn-Newsletter

Olejek jojoba Powiększ do pełnego rozmiaru

Olejek jojoba

30-008

Stan: Tego produktu nie ma w tej chwili w magazynie


Powiadom mnie kiedy będzie dostępny

19,75 zł

Dodaj do koszyka

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punkty/ów lojalnościowe/ych. Twój koszyk wyniesie 3 punkty/ów który/e, może/gą być zamienione na bon o wartości 0,30 zł.


Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również ...

Olejek jojoba jest unikalnym i niepowtarzalnym olejkiem w świecie roślin. Można nazwać go inaczej płynnym woskiem. Zawiera przede wszystkim wyższe kwasy tłuszczowe wiążące wyższe alkohole, dzięki czemu nigdy się nie psuje.  Jest bardzo łatwo absorbowany przez każdy rodzaj skóry, włączając skórę tłustą. Po zaaplikowaniu, olejek tworzy cienką, niewidzialną warstwę ochronną, która odżywia skórę i chroni ją przed szkodliwym działaniem środowiska, bez jednoczesnego zaburzania procesów życiowych tkanek. Olejek jojoba, wnika głęboko w warstwy skóry, regulując jej gospodarkę tłuszczową i jednocześnie zapewniając jej optymalny poziom nawilżenia i oczyszczania. Nie powoduje podrażnień, ani reakcji alergicznych. Ma szerokie zastosowanie w produkcji emulsji do oczyszczania skóry. Po dodaniu do kosmetyku stosowanego na co dzień, znacznie wydłuża jego termin przydatności. Regeneruje spękane usta.

Można go również wykorzystywać do pielęgnacji włosów. Nadaje blask, jednocześnie zwiększając objętość i elastyczność włosów, dzięki czemu jest chętnie wykorzystywany do produkcji kosmetyków fryzjerskich. Zaaplikowanie zaledwie kilku kropli olejku na grzebień lub szczotkę, ułatwia rozczesywanie i układanie włosów, a także zapobiega ich elektryzowaniu się.

Zastosowanie:

  • jako krem - do aplikacji bezpośrednio na twarz i ciało;
  • jako dodatek do kremów, balsamów i maseczek kosmetycznych;
  • jako dodatek do kąpieli;
  • w celu regeneracji i pielęgnacji włosów;
  • w celu oczyszczenia skóry;
  • do masażu ciała.


Pojemność: 30 ml.

Skład: czysty olejek jojoba (simmondsia chinensis seed oil), naturalny wyciąg z rozmarynu jako konserwant (rosmarinus officinalis extract).

Uwaga: Olejek jest produktem w pełni naturalnym. Zawiera wyłącznie naturalne antyoksydanty i konserwanty. Kosmetyk należy zużyć maksymalnie do 3 miesięcy od dnia otwarcia butelki.

Napisz swoją recenzję

Olejek jojoba

Olejek jojoba

Napisz swoją recenzję

Szukaj