Kategorie

Producenci

eBiuletyn-Newsletter

  1. Quercus Infectoria – dębianka ( kuliste narośla na liściach dębu galasowego). Bogata w taninę, posiada właściwości ściągające, przeciwzapalne.
  2. Retinyl Palmiate – witamina A – zapobiega wysychaniu i rogowaceniu nabłonka, sprzyja regeneracji komórek skóry, pomaga w leczeniu trądziku i zmarszczek.
  3. Rosa Canina – substancja pochodzenia naturalnego - ekstrakt z dzikiej róży. Hamuje procesy starzenia, działa ochronnie, przeciwzapalnie, wygładza zmarszczki, ożywia zmęczoną skórę, poprawia elastyczność.
  4. Rosa Damascena – substancja pochodzenia naturalnego - ekstrakt z płatków róży damasceńskiej. Działa łagodząco, wygładzająco, przeciwzapalnie.
  5. Rosa Moschata Seed Oil – olej naturalny, pozyskiwany z nasion Róży Piżmowej. Posiada właściwości regeneracyjne, nawilżające, odżywcze.
  6. Rose (Rosa Damascena) Oil substancja pochodzenia naturalnego - ekstrakt z płatków róży damasceńskiej. Działa łagodząco, wygładzająco, przeciwzapalnie.
  7. Rose Extract – ekstrakt naturalny z kwiatów róży. Posiada właściwości przeciwutleniające, antybakteryjne, przeciwzapalne. Stosowany w kosmetykach przeciwzmarszczkowych, przeciwstarzeniowych.
  8. Rose Hip Seed Oil (Rosa Moschata) – olej pochodzenia roślinnego. Pozyskiwany z róży piżmowej. Zawiera witaminy C, B1, B2, K, P, kwas pantotenowy, karoten flawonidy, kwasy organiczne, taniny.
  9. Rose Water (Rosa Damascena) - ekstrakt pochodzenia roślinnego. Pozyskiwany z płatków róży damasceńskiej. Działa łagodząco, wygładzająco, przeciwzapalnie.
  10. Rose Wax (Rosa Canina) – substancja pochodznia roślinnego. Ekstrakt wodny z dzikiej róży. Hamuje procesy starzenia, działa ochronnie, przeciwzapalnie, wygładza zmarszczki, ożywia zmęczoną skórę, poprawia jej elastyczność.
  11. Saccharide Isometrate – substancje nawilżające.
  12. Salix Alba – substancja pochodzenia naturalnego - ekstrakt z wierzby białej. Zawiera pochodne kwasu salicylowego, flawonidy, taniny. Preparat łagodzący podrażnienia skóry.
  13. Sallow Thorn Oil (Hippophae Rhamnoidesh) – substancja pochodzenia naturalnego - ekstrakt z rokitnika zwyczajnego. Zawiera witaminy: C, E, B, fosfolipidy, garbniki, kwasy organiczne, sole mineralne, olej, karotenoidy, ksantofile. Opóźnia procesy starzenia się skóry zniszczonej i przesuszonej przez promienie słoneczne.
  14. Salt of the Dead Sea – sól z Morza Martwego. Produkt naturalny o właściwościach pielęgnacyjno-leczniczych. Zawiera pierwiastki takie jak: magnez, potas, wapń, żelazo, brom. Kąpiel z dodatkiem soli z Morza Martwego poprawia cyrkulację krwi, głęboko nawilża i odżywia. Likwiduje podrażnienia skóry, łagodzi objawy alergii, trądziku, łuszczycy, zmniejsza efekt „pomarańczowej skórki”.
  15. Sea Salt – sól morska zawiera takie pierwiastki jak: magnez, potas, wapń, żelazo, miedź, brom, jod. Posiada działanie ukrwiające, antybakteryjne, ujędrniające.
  16. Sesame (Sezamum Indicum) Oil – olej naturalny – sezamowy. Działa wygładzająco i nawilżająco. Zawiera: kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy. Posiada właściwości kojące, reguluje pracę gruczołów łojowych.
  17. Shea Butter (Butyrospermum Parkii) – substancja pochodzenia naturalnego otrzymywany z owoców Butyrospermum Parkii – drzewa zachodnioafrykańskiego. Ma właściwości regeneracyjne, przeciwzapalne, jest naturalnym filtrem UV.
  18. Shea Butter (Butyrospermum Parkii) – olej pochodzenia naturalnego (masło z masłosza) o szerokim zastosowaniu w kosmetykach do ciała i twarzy. Surowiec najwyższej jakości.
  19. Sandalwood (Santalum Album) Oil – olej naturalny otrzymywany poprzez destylacje drewna drzewa sandałowego. Posiada właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne, ściągające, pielęgnujące.
  20. Sodium Benzoate – środek pochodzenia chemicznego – konserwant.
  21. Sodium Bicarbonate – substancja pochodzenia chemicznego - sodu wodorowęglan. Środek buforujący, czyli utrzymujący PH substancji kosmetycznej na stałym poziomie.
  22. Sodium Cetearyl, Sulfate – substancja pochodzenia chemicznego - siarczanowany alkohol tłuszczowy. Środek powierzchniowo czynny stosowany w kosmetykach jako emulgator.
  23. Sodium Chloride – substancja pochodzenia chemicznego – chlorek sodu – zagęstnik.
  24. Sodium Cocoate – sole sodowe olejku kokosowego – środek powierzchniowo czynny, stosowany jako emulgator.
  25. Sodium Hydroxide – wodorotlenek sodu – środek pochodzenia chemicznego odpowiedzialny za ustalenie prawidłowego pH mydła. Substancja powierzchniowo czynna.
  26. Sodium Lactate – substancja pochodzenia chemicznego - mleczan sodu. Środek dodawany do kosmetyku w celu utrzymania prawidłowego pH. Nieszkodliwy dla skóry.
  27. Sodium Laureth Sulfate – środek pochodzenia chemicznego - detergent syntetyczny. Substancja powierzchniowo czynna, stosowana jako emulgator w maściach I kremach oraz jako detergent w żelach, szamponach, tonikach. Może spowodować zapalenie skóry, świąd, wyprysk.
  28. Sodium Palm Kernelate – sole sodowe oleju palmowego (z nasion).
  29. Sodium Palmate – sole sodowe oleju palmowego (owoców palmowych).
  30. Sodium PCA – środek pochodzenia różnego. Substancja wchodząca w skład naturalnego czynnika nawilżającego (NMF).
  31. Sodium Stearoyl Lacytate – środek pochodzenia chemicznego. Substancja powierzchniowo czynna, zaliczana do bezpiecznych detergentów.
  32. Solanum Tuberosum – substancja pochodzenia naturalnego – ekstrakt z ziemniaka jadalnego. Zawiera wit. C.
  33. Solanum Tuberosum – substancja pochodzenia naturalnego – ekstrakt z ziemniaka jadalnego, bogaty w witaminę C.
  34. Soluble Collagen – czysty niehydrolizowany kolagen. Nawilża, ujędrnia skórę. Spowalnia procesy starzenia.
  35. Sorbitan Stearate – substancja pochodzenia różnego. Pozyskiwana z cukrów prostych i kwasów tłuszczowych. W kosmetyce stosowana jako emulgator. Posiada właściwości myjące. Środek dobrze tolerowany przez skórę.
  36. Soybean (Glycine Soja) Oil – olej naturalny otrzymywany z nasion soi. Zawiera kwasy: linolowy, linolenowy, palmitynowy, stearynowy oraz fosfolipidy, witaminy E i A, sterole, glicerydy kwasu olejowego.
  37. Spent grain (Hordeum Vulgare) – substancja pochodzenia naturalnego – mleczko pozyskiwane z ziaren jęczmienia. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i aminokwasy. Zmiękcza skórę, poprawia jej kondycję.
  38. Sphingolipids – sfingolipidy chronią warstwę lipidową skóry, zapewniają właściwy poziom nawilżenia.
  39. Sphingolipids Soybean (Glycine Soja) Protein - wolne od oleju granulowane lipidy pozyskiwane z soi. Stosowane w cieniach do powiek, pudrach, podkładach do makijażu, szamponach, kremach pielęgnacyjnych.
  40. Squalane - olej z wątroby rekina. Ma działanie ochronne, regenerujące, nawilżające, natłuszczające.
  41. Stearate Alcohol - substancja pochodzenia różnego. Polepsza lepkość i spoistość kremów, mleczek, śmietanek. Działa zmiękczająco na naskórek. Może powodować wyprysk i świąd. Działa drażniąco na oczy.
  42. Stearate Glycerin – zmiękczacz. Nie działa szkodliwie, ale u niektórych osób może wywołać podrażnienia.
  43. Stearic Acid - kwas stearynowy – środek pochodzenia różnego. Otrzymywany z naturalnych tłuszczy, wosków, olejów. Stanowi podstawę do maści, kremów na dzień, matujących i oczyszczających. Chroni preparat przed wysuszeniem.
  44. Stearyl Alkohol – alkohol stearylowy – substancja pochodzenia różnego. Polepsza lepkość i spoistość kremów, mleczek, śmietanek. Działa zmiękczająco na naskórek. Może powodować wyprysk i świąd. Działa drażniąco na oczy.
  45. Sucrose - cukier trzcinowy, doskonały środek ścierny. Połączony z olejami roślinnymi i innymi substancjami biologicznie aktywnymi dokładnie oczyszcza skórę.
  46. Sunflower (Helianthus Annus) Seed Oil - olej pochodzenia naturalnego, uzyskiwany z ziaren słonecznika. Bogaty w naturalną witaminę E. Zawiera również kwasy: tłuszczowy, linolowy, palmitynowy, olejowy, stearynowy.
  47. Sweet Almond Oil - olej pochodzenia naturalnego. Pozyskiwany z nasion odmiany słodkiej. Zawiera: glicerydy kwasu olejowego, glicerydy kwasu linolowego, kwasu palmitynowego, stearynowego, witaminy, składniki mineralne. Jest to olej bardzo uniwersalny, delikatny, nadaje się do każdego rodzaju skóry.
  48. TEA -  herbata – środek pochodzenia roślinnego – ma właściwości: ściągające, przeciwzapalne, przeciwutleniające.
  49. Tetrasodium EDTA – środek pochodzenia chemicznego – stosowany jako stabilizator.
  50. Tetrasodium Etidronate – substancja pochodzenia chemicznego. Środek chelatujący.
  51. Tocopherol - witamina E otrzymywana najczęściej syntetycznie. Zwalcza wolne rodniki, wygładza zmarszczki, nawilża. Zawiera naturalny faktor ochronny (1,5 – 2).
  52. Tocopheryl Acetate (VITAMIN E) – octan witaminy E – mikronizowane cząsteczki witaminy A i E są wielkości ciałek krwi i mogą przechodzić przez skórę 5- krotnie lepiej niż oleje.
  53. TRI C12-13 Alkyl Citrate – emollient.
  54. TRI- C14-15 Alkyl Citrate – emollient.
  55. Triethanolamine –  substancja pochodzenia chemicznego. Otrzymywana z tlenku etylenu i amoniaku. Działa na skórę nawilżająco, oczyszczająco, przeciwtrądzikowo, zmiękczająco, poprawia ukrwienie skóry, przyśpiesza regenerację naskórka.
  56. Triticum Aestivum – preparat pochodzenia naturalnego - ekstrakt z kiełków pszenicy. Zawiera roślinne kwasy nukleinowe, witaminy, antyoksydanty. Stymuluje mikrokrążenie, opóźnia procesy starzenia się skóry, aktywizuje odnowę biologiczną komórek skóry, podtrzymuje równowagę płynów w skórze.
  57. Triticum Vulgare Germ Oil ( Wheat Germ Oil) – substancja pochodzenia naturalnego. Olej pozyskiwany z ziaren pszenicy. Bogaty w witaminę E. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry, włosów, oraz w pomadkach do ust.
  58. Ubiquinone – koenzym Q10. Ma silne właściwości przeciwutleniające, wspomaga procesy odnowy komórkowej (aktywizuje syntezę kolagenu, przyśpiesza odnowę uszkodzonych komórek).
  59. Vanilla Planifolia (wanilia płaskolistna) - aromatyczny związek nadający zapach wanilii, o funkcji fenolu i aldehydu. Działa oczyszczajaco, nadaje skórze sprężystości, uelastycznia.
  60. Vaselin Oil – to mieszanina miękkiego wosku, który wchodzi w skład ropy naftowej z olejem parafinowym. Służy jako podłoże dla innych składników kosmetycznych. Sprzyja tworzeniu się zaskórników.
  61. Vitis Vinifera Seed Oil ( Grape Seed Oil) – substancja pochodzenia naturalnego. Olej z pestek owocu Winorośli Winnej, uzyskiwany metodą tłoczenia na zimno. Zawiera m.in. fitosterole, proteiny, kwasy: palmitynowy, stearynowy, oleinowy, linolowy. Posiada właściwości przeciwutleniające, opóźniające procesy starzenia.
  62. Wheat Germ Oil – olej pochodzenia naturalnego - pozyskiwany z ziaren pszenicy Bogaty w witaminę E, stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry, włosów, oraz w pomadkach do ust.
  63. Wosk pszczeli (Cera Alba)  – substancja pochodzenia naturalnego. Jest to wydzielina gruczołów woskowych znajdujących się na spodniej stronie odwłoka pszczoły. Stanowi podłoże do kremów, maści, pomadek. Ma właściwości ochraniające, wygładzające, przyśpiesza regenerację naskórka. Jest łatwo wchłaniany przez skórę. Nadaje jej delikatny wygląd.
  64. Xanthan (Xanthan Gum) - składnik pochodzenia naturalnego - guma ksantanowa. Stosowany jako zagęstnik, substancja żelująca, stabilizator.
  65. Yaourteney – jogurt. Głęboko nawilża skórę, zapobiega utracie jej elastyczności, odżywia i regeneruje. Naturalny składnik dla skóry i włosów. Zawiera witaminy A i B oraz związki mineralne. Zatrzymuje wilgoć. Zwiększa łatwość rozczesywania włosów, poprawia ich połysk, jedwabistość w dotyku, objętość fryzury. Uważa się go za środek łagodny, pielęgnacyjny i odżywczy.
  66. Yeast (Faex) Extract – wodnorozpuszczalny ekstrakt z drożdży piwnych. Zawiera: witaminy (B1, B2, B5, B6), proteiny, oligoelementy, enzymy, garbniki. Posiada właściwości odżywcze, regeneracyjne, przeciwłojotokowe.
  67. Zinc Aspartate – cynk – stosowany przy trądziku. Preparat o właściwościach wysuszających.
  68. Zinc Oxide – tlenek cynku - składnik pochodzenia mineralnego. Biały, lekki, bezzapachowy proszek nierozpuszczalny w wodzie i w etanolu, rozpuszczalny w olejach. Składnik stosowany w kosmetyce jako biały barwnik, UV-absorbent, substancja przeciwsłoneczna, filtrująca promieniowanie UVA i UVB, chroniąca przed poparzeniem słonecznym i przedwczesnym starzeniem skóry, środek hamujący wydzielanie potu.

Szukaj