Kategorie

Producenci

eBiuletyn-Newsletter

  1. Maceration de Plantes – świeżo macerowane rośliny
  2. Magnesium Aspartate - asparaginian magnezu
  3. Magnesium Sulfate – siarczan magnezu - zgęstnik
  4. Mango (Mangifera Indica) Seed Oil – olej z owoców mango – ma działanie nawilżające, uelastycznia skórę
  5. Masło Shea – preparat pochodzenia naturalnego, otrzymywany z owoców Butyrospermum Parkii (drzewa zachodnioafrykańskiego). Ma właściwości regeneracyjne, przeciwzapalne, jest naturalnym filtrem UV.
  6. Mel (Honey) - substancja pochodzenia naturalnego. Wodorozpuszczalny ekstrakt z miodu pszczelego. Bogaty w: cukry, aminokwasy, witaminy z grupy B, sole mineralne, pigmenty, enzymy. Ma działanie zmiękczające i nawilżające.
  7. Methylchloroisothiazolinone -  konserwant pochodzenia chemicznego. Może wywołać alergie.
  8. Methyldibromo Glutaronitrile – środek pochodzenia chemicznego – konserwant. Używany w celu utrzymania substancji w jak najlepszym stanie jakościowym.
  9. Methylisothiazolinone - konserwant pochodzenia chemicznego. Może wywołać alergie.
  10. Methylparaben - środek pochodzenia chemicznego – konserwant. Przeciwdziała pleśniom i drożdżom. Może wywołać alergie.
  11. Metylparaben Sodium – konserwant – jego skład w kosmetykach jest ściśle ograniczony
  12. Mineral Oil – olej mineralny – mieszanina płynnych, nasyconych węglowodorów
  13. Myristica Fragrans - Gałka muszkatołowa - jest owocem wiecznie zielonego drzewa uprawianego na Grenadzie i w Indonezji. Posiada właściwości antyseptyczne
  14. Neopentyl Glycol Diheptanoa – środek pochodzenia chemicznego, substancja nawilżająca, natłuszczająca, wygładzająca
  15. Niacinamide – witamina B3 (kwas nikotynowy). Stymuluje wzrost poziomu ceramidów i kwasów tłuszczowych w skórze, zapobiega utracie wilgoci
  16. Oenothera biennis (Evening Primrose) Oil – olejek z wiesiołka - bogate źródło kwasu gamma-linolenowego i kwasu linolowego. Posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwalergiczne, łagodzące.
  17. Olea Europaea (Olive Oil) – składnik pochodzenia naturalnego. Otrzymywany z miąższu i ziaren drzewa oliwkowego. Zawiera kwasy tłuszczowe: linolowy, linolenowy, palmitooleinowy, sterole, tokoferol, karotenoidy. Posiada działanie regeneracyjne i ochronne. Uzupełnia niezbędne lipidy skóry, przywraca jej elastyczność.
  18. Olej z Dzikiej Róży (Rosa Mosqueta) – olej pochodzenia naturalnego. Zawiera kwas linolowy i alfalinolenowy, witaminę A. Działa przeciwzapalnie, ochronnie, wygładza zmarszczki, uelastycznia skórę.
  19. Olej z Dziurawca (Hypericum Perforatum) - olej pochodzenia naturalnego. Otrzymywany z maceracji rośliny, najczęściej w oleju z oliwek. Działa przeciwzapalnie i bakteriobójczo, napinająco i ukrwiająco
  20. Olej z kiełków pszenicy  (Triticum Aestivum) – olej pochodzenia naturalnego. Zawiera roślinne kwasy nukleinowe, witaminy, antyoksydanty. Stymuluje mikrokrążenie, opóźnia procesy starzenia się skóry, aktywizuje odnowę biologiczną komórek skóry, podtrzymuje równowagę płynów w skórze.
  21. Olej z Wiesiołka (Oleum Oenotherae) – olej pochodzenia naturalnego. Pozyskiwany z nasion poprzez tłoczenie na zimno. Zawiera kwasy: linolowy, gammalinoleowy, olejowy. Reguluje wilgotność skóry, pracę gruczołów łojowych, poprawia elastyczność, działa regenerująco i łagodząco
  22. Olejek eteryczny z Drzewa Herbacianego – o świeżym, ziołowym zapachu. Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie. Aromat pobudza, wzmacnia nerwy
  23. Olejek eteryczny z Lawendy – o świeżym kwiatowo – ziołowym zapachu. Działa przeciwzapalnie. Aromat uspokaja, wycisza, koi bóle głowy
  24. Olejek eteryczny z Melisy – o cytrynowym, cierpkim świeżym zapachu. Działa przeciwzapalnie, tonizująco. Aromat uspokaja, rozluźnia mięsnie, wzmacnia nerwy.
  25. Olejek eteryczny z Mięty Pieprzowej – o świeżym, chłodnym miętowym zapachu. Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie. Aromat uspokaja, wzmacnia nerwy, poprawia koncentracje, koi bóle głowy.
  26. Olejek eteryczny z Pelargonii – o ciepłym kwiatowym zapachu. Działa pielęgnująco na skórę, przeciwzapalnie, antyseptycznie, dezodorująco. Aromat pobudza, wzmacnia nerwy, odświeża, działa antydepresyjnie.
  27. Olejek Jojoba (Buxus Chinensis) - olej pochodzenia roślinnego. Nadaje się do każdego typu skóry. Posiada właściwości ochronne, odżywcze, działa wygładzająco, reguluje wilgotność skóry
  28. Olejek Migdałowy (Oleum Amygdalarum) – olej pochodzenia naturalnego. Pozyskiwany z nasion odmiany słodkiej. Zawiera: glicerydy kwasu olejowego, glicerydy kwasu linolowego, kwasu palmitynowego, stearynowego, witaminy, składniki mineralne. Jest to olej bardzo uniwersalny, delikatny, nadaje się do każdego rodzaju skóry
  29. Olive Oil (Olea Europaea) – olej pochodzenia naturalnego. Pozyskiwany z miąższu i ziaren. Zawiera kwasy tłuszczowe: linolowy, linolenowy, palmitooleinowy, sterole, tokoferol, karotenoidy. Posiada działanie regeneracyjne i ochronne
  30. Orange Flower Wax – ekstrakt z kwiatu pomarańczy. Posiada działanie łagodzące, zmiękczające
  31. Palm Acid – substancja pochodzenia najczęściej roślinnego. W mydłach stosowany jako emulgator i środek pieniący. Jest środkiem aktywnie myjącym. Natłuszcza, nawilża, wygładza skórę. Zapewnia ochronę.
  32. Palm Kernel Oil – substancja pochodzenia najczęściej roślinnego. Kwas tłuszczowy uzyskiwany z owoców palmy zmieszany najczęściej z kwasem stearynowym
  33. Panthenol (witamina B5) – substancja pochodzenia różnego. Głęboko nawilża i wygładza skórę.
  34. Panthenyl Triacetate - substancja aktywna w preparatach do pielęgnacji włosów i skóry
  35. Papaver Rhoeas – substancja pochodzenia roślinnego. Ekstrakt z maku nieuprawnego, niezawierający środków narkotycznych. Kwiat maku zawiera alkaloid readynę i alkaloidy izochinolinowe, antocyjany, fitosterol, kwasy organiczne, sole mineralne i do 10% śluzów. Działa łagodząco na skórę.
  36. Parfum - składnik pochodzenia różnego. Mieszanina naturalnych i syntetycznych środków zapachowych, dodawana do kosmetyku w celu nadania mu odpowiedniego zapachu.
  37. Parfum (Banana) – zapach bananowy
  38. Parfum (Lavender) – zapach lawendowy
  39. Passionflower (Passiflora Incarnata) Oil – olej z męczennicy cielistej (roślina pochodząca z Ameryki Południowej). Zawiera dużą ilość substancji odżywczych m.in. wapń i magnez
  40. Peach (Prunus Persica)– brzoskwinia zwyczajna
  41. Peanut (Arachis Hypogaea) Oil – olej z orzeszków ziemnych.
  42. PEG – 40 Hydrogenated Castor Oil – substancja chemiczna. Składnik powierzchniowo czynny, zmiękczający i emulgujący. Może wywołać wyprysk, zapalenie mieszków włosowych.
  43. PEG-20 Stearate – substancja pochodzenia różnego otrzymywana z tlenku etylenu i kwasów tłuszczowych. Stosowana jako środek aktywnie myjący, emulgator. Wchodzi w skład naturalnego czynnika nawilżającego
  44. PEG-35 Castor Oil – emulgator, środek powierzchniowo czynny
  45. PEG-75 Shea Butter Glycerides – emulgator
  46. Pelargonium Graveolens (Geranium) Extract – wyciąg z Geranium. Ma działanie przeciwbakteryjne, nawilżające, kojące.
  47. Phenoxyethanol – fenoksyetanol – środek pochodzenia chemicznego. Posiada właściwości antyseptyczne i przeciwbakteryjne. U osób o wrażliwej skórze może wywołać świąd, stan zapalny skóry z wypryskiem. Kosmetyków z fenoksyetanolem nie powinny używać kobiety w ciąży.
  48. Plantago – substancja pochodzenia naturalnego - ekstrakt z babki lancetowatej. Zawiera witaminę C, flawonidy, sole mineralne, pektyny. Ma właściwości przeciwzapalne, przyśpiesza ziarninowanie.
  49. Polyglyceryl – 10 Laurate – składnik pochodzenia chemicznego – emulgator. Substancja powierzchniowo czynna.
  50. Polyglyceryl-3 Stearate – składnik pochodzenia chemicznego - emulgator
  51. Polysorbate 20 – środek pochodzenia najczęściej chemicznego – emulgator – aktywnie myjąca substancja odpowiedzialna za gruntowne oczyszczenie skóry, dobrze tolerowana
  52. PPG-25-Laureth-25 – emulgator, zagęstnik
  53. Propylene Glycol (glikol propylenowy) – składnik pochodzenia chemicznego otrzymywany z ropy naftowej. W kosmetyce stosowany jako składnik utrzymujący wilgotność lub jako środek ekstrakcyjny do produkcji ekstraktów roślinnych. Może powodować podrażnienia.
  54. Propylparaben - środek pochodzenia chemicznego – konserwant. Przeciwdziała pleśniom i drożdżom. Może wywołać alergie.
  55. Propylparaben Sodium – środek pochodzenia chemicznego - konserwant
  56. Prunus Amygdalus Dulcid Oil – olej pochodzenia naturalnego. Pozyskiwany z nasion odmiany słodkiej. Zawiera: glicerydy kwasu olejowego, glicerydy kwasu linolowego, kwasu palmitynowego, stearynowego, witaminy, składniki mineralne. Olej bardzo uniwersalny, delikatny, nadaje się do każdego rodzaju skóry
  57. Prunus Armeniaca Kernel Oil (Apricot Oil) – substancja pochodzenia naturalnego -olej z pestek moreli. Zawiera kwasy: linolowy, palmitynowy, olejowy, składniki mineralne, witaminy. Ma działanie nawilżające, regenerujące, wygładzające
  58. Punica Granatum – granatowiec właściwy. Extrakt z owocu Granatowca. Owoce zawierają białka, cukry, kwasy organiczne, wit C. Posiada właściwości przeciwutleniające, przeciwbakteryjne, ściągające, regeneracyjne.

Szukaj