Kategorie

Producenci

eBiuletyn-Newsletter

  1. Echinacea Purpura Extract – substancja pochodzenia roślinnego - ekstrakt z jeżówki purpurowej. Jako przeciwutleniacz zapobiega starzeniu się skóry, wspiera jej mechanizmy obronne i regeneracyjne
  2. EDTAEthylene Diamine Tetraacetic Acid – środek pochodzenia chemicznego. W kosmetykach pełni rolę stabilizatora. Może podrażniać skórę i błony śluzowe.
  3. Emulsifing WAX GP-20 – wosk emulgujący
  4. Ethylparaben – środek pochodzenia chemicznego – konserwant. Przeciwdziała pleśniom i drożdżom. Może wywołać alergie.
  5. Etidronic Acid – środek pochodzenia chemicznego. Dodawany do kosmetyku jako stabilizator lub środek wpływający na wygląd produktu
  6. Eugenol – substancja bioaktywna goździkowca, najważniejszy aktywny składnik w goździkach. Silny antyseptyk
  7. Farnesyl Acetale & Panthenyl Triacetate & Farnesol – bioaktywny kompleks o właściwościach regeneracyjnych. Wygładza zmarszczki, reguluje nawilżenie skóry, poprawia elastyczność
  8. Flos Lavandulae – olej pochodzenia roślinnego. Otrzymywany z kwiatów lub ziela lawendy. Posiada właściwości przeciwtrądzikowe, pomaga w regeneracji komórek, przywraca skórze równowagę.
  9. Folium Melissae – olej pochodzenia roślinnego. Otrzymywany z liści melisy. Działa przeciwbakteryjnie, przeciwzapalnie.
  10. Fragrance - składnik pochodzenia różnego. Mieszanina naturalnych i syntetycznych środków zapachowych dodawana do kosmetyku w celu nadania mu odpowiedniego zapachu.
  11. Fructose – cukier owocowy (naturalny) występujący w owocach i miodzie. Ma działanie regenerujące
  12. Geraniol – naturalna substancja zapachowa
  13. Geranium (Pelargonium Graveolens) Oil – olej naturalny otrzymywany z różnych części roślin. Posiada właściwości pielęgnujące, antyseptyczne, łagodzące
  14. Glycerin - gliceryna – substancja pochodzenia różnego, zaliczana do alkoholi. W kosmetykach stosowana jako środek utrzymujący wilgoć. Może wysuszać skórę.
  15. Glycerine – składnik pochodzenia różnego. Otrzymywana z łoju zwierzęcego lub olejów roślinnych lub ropy naftowej. W kosmetyce pełni rolę środka utrzymującego wilgoć. Nadaje skórze miękkości, elastyczności i gładkości. W dużych stężeniach może powodować podrażnienia.
  16. Glyceryl Stearate – Stosowany w kosmetykach jako zmiękczacz. Nie działa szkodliwie, ale u osób wrażliwych może wywołać podrażnienie
  17. Glycol Distearate – emulgator dodawany do kremów i emulsji.
  18. Grape Seed Oil – substancja pochodzenia naturalnego - olej z pestek owocu Winorośli Winnej, uzyskiwany metodą tłoczenia na zimno. Zawiera m.in. fitosterole, proteiny, kwasy : palmitynowy, stearynowy, oleinowy, linolowy. Posiada właściwości przeciwutleniające, opóźniające procesy starzenia
  19. Grapefruit (Citrus Paradisi) Oil – olejek naturalny (grejpfrutowy) – pozyskiwany ze skórki grejpfruta. Posiada właściwości antyseptyczne, tonizujące, odświeżające, otrzymywany ze skórki grejpfruta. Naturalny konserwant
  20. Hamamelis Virginiana – substancja pochodzenia roślinnego – ekstrakt z oczaru wirginijskiego. Ma właściwości: ściągające, przeciwzapalne, poprawia ukrwienie skóry.
  21. Hamamelis Virginiana Water - substancja pochodzenia naturalnego otrzymywana z Oczaru Wirginijskiego. Preparat o działaniu ściągającym, przeciwzapalnym, poprawia ukrwienie skóry, koi podrażnienia
  22. Hawthorn Extract – substancja pochodzenia naturalnego - ekstrakt z głogu – używany w produktach do skóry wrażliwej. Ma działanie regenerujące i uspokajające
  23. Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil – olej ekologiczny uzyskiwany z nasion Słonecznika Zwyczajnego. Posiada właściwości nawilżające i regenerujące
  24. Helianthus Annuus – olej pochodzenia naturalnego, uzyskiwany z ziaren słonecznika. Bogaty w naturalną witaminę E. Zawiera również kwasy: tłuszczowy, linolowy, palmitynowy, olejowy, stearynowy. Posiada właściwości nawilżające i regenerujące.
  25. Herbal Extract – ekstrakt ziołowy
  26. Hippophae Rhamnoides – substancja pochodzenia roślinnego - ekstrakt z rokitnika zwyczajnego. Zawiera witaminy C, E, B, fosfolipidy, garbniki, kwasy organiczne, sole mineralne, olej, karotenoidy, ksantofile. Opóźnia procesy starzenia się skóry zniszczonej i przesuszonej przez promienie słoneczne
  27. Honey – substancja pochodzenia naturalnego. Wodnorozpuszczalny ekstrakt z miodu pszczelego. Bogaty w: cukry, aminokwasy, witaminy z grupy B, sole mineralne, pigmenty, enzymy. Ma działanie zmiękczające i nawilżające.
  28. Huile Jojoba – substancja pochodzenia roślinnego - olej z jojoby. Nadaje się do każdego typu skóry. Posiada właściwości ochronne, odżywcze, działa wygładzająco, reguluje wilgotność skóry
  29. Huiles Essentielles et Plantes Broyees BIO – oleje roślinne i rozdrobnione rośliny BIO
  30. Hydrogenated Palm Glycerides – emulgator, emolient.
  31. Hydrolyzed Milk Protein – hydrolizowane proteiny z mleka. Uszczelniają i uelastyczniają naskórek. Są skutecznym stymulatorem produkcji kolagenu. Enzymy mlekowe mają właściwości konserwujące, dzięki czemu można obniżyć w kremach ilość środków chemicznych. Nie wywołują podrażnień.

Szukaj